ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ, ГР. ТЪРГОВИЩЕ.ТУК МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ МНОГО ЗА НАС И ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ.РАЗГЛЕДАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ В КОЛОНКАТА В ДЯСНАТА ЧАСТ НА БЛОГА, ТАМ ЩЕ ОТКРИЕТЕ ЧАСТ ОТ НУЖНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ, А АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ, НА КОИТО НЕ СТЕ НАМЕРИЛИ ОТГОВОР,ПИШЕТЕ НИ НА E-MAIL : pgzemedelie.tgv@abv.bg , С РАДОСТ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕМ.

вторник, 26 февруари 2013 г.

Вино и любов

На 13.02.2013г участниците в клуб „ Аз обичам своя край” подготви изложба по повод Деня на лозаря и градинаря. Всички работиха много ентусиазирано, защото в училище има и специалност „ Лозаро – винар”. Издириха и описаха как се е празнувал този ден преди 100 години и сега ,като го свързаха и с по – съвременния вариант за празнуване и на Св. Валентин. Импровизираната изложба послужи за декор и на представителната изява на другите клубни форми, като ги обединихме под мотото „ Вино и любов”.
























сряда, 9 май 2012 г.

Училище с традиции, училище с бъдеще


  

     Историята на училището започва в далечната 1952 г.  На 1 май 1952 г. по решение на Министерството на земеделието в Търговище се открива едно от първите машинно-тракторни училища в страната и първото професионално училище в Търговище.      
    За шест  десетилетия тук са завършили образованието си и са придобили професия над пет хиляди механизатори, животновъди, растениевъди, шофьори, монтьори, земеделски техници, фермери, икономисти в земеделското стопанство, лозаро-винари. Много от учениците продължават да учат във ВУЗ.       
     ПГ по земеделие посреща гордо 60-годишния си юбилей и гледа с оптимизъм в бъдещето. България е част от обединена Европа, а в страните от Европейския съюз никой не може да се занимава с модерно и екологично земеделие без необходимата подготовка. Нашите възпитаници са спокойни за бъдещата си реализация. Знанията по растениевъдство, селскостопански машини, трактори и автомобили, икономика, право, маркетинг, заедно с придобитата правоспособност за водач на МПС- категория „Ткт”, „Твк” и „В” дават възможност за работа както в големи аграрни обединения, така и за  самостоятелно управление на земеделски фирми.
    Стъпили здраво върху традицията от миналия век и иновационните технологии на новото време, ние продължаваме напред.

вторник, 8 май 2012 г.

Спортен празник в ПГ по земеделие

   На 04.05.2012 г. в ПГ по земеделие се проведе спортен празник посветен на 60 годишния юбилей на училището. В него взвха участие смесен отбори от всички класове.
Проведоха се срещи по волейбол и футбол. Имаше организирани и много други състезателни игри: теглене на въже, скачане с чували и дуги.
   Раздадени бяха и много награди:топки, федербали, въжета и много други.

   

петък, 6 април 2012 г.

“Гражданското образование – успехи и провали, поуки и възможности”


“Гражданското образование – успехи и провали, поуки и възможности”
(национален форум за обсъждане на опита и бъдещето на гражданското образование)-
По проект „Участвам и променям”
      На 30-31.ІІІ. 2012 г. в град Силистра се проведе Национален форум за обсъждане на опита и бъдещето на гражданското образование, организиран от МОМН и РИО Силистра. 
Единстен представител от община Търговище и единствения участник от направление География и икономика бе г-жа Бойка Казакова от Професионална гимназия по земеделие- Търговище.
Представен беше реферат и презентация на тема” Ние от Балканите…”  в направление „ Интеркултурното образование в часовете по География и икономика”.
Рефератът бе оценен по достойнство и ще бъде включен в сборника, който предстои да бъде издаден.

четвъртък, 5 април 2012 г.

"Млад фермер" - гр. Попово






















От 29.03-31.03.2012 г.  в гр. Попово отборът на ПГ по земеделие участва в състезанието "Млад фермер" за Северна България.Организатор на проявата- РИО-Търговище, а домакин беше ПГСС "Н. Пушкаров" гр. Попово и с партньорството на Аграрен университет -гр. Пловдив
Нашите дванадесетокласници се представиха достойно, като се класираха осми от 23 отбора.
Ръководител на отбора беше г-н Красимир Димитров.
Състезанието по регламент е в три направления: Растениевъдство, Животновъдство и Механизация на СС.
 Най- добре се представи Виктор Николов отХІІ б клас  в направление "Растениевъдство", Юксел Шевкед от ХІІ а клас се представи достойно в направление " Животновъдство" и Антон Димитров от ХІІ а клас   - в направление " Механизация"

четвъртък, 19 януари 2012 г.

Проект "Успех"

         ПГ по земеделие кандидатства за участие в  проекта на МОН "УСПЕХ".
         Проект УСПЕХ се осъществява по бюджетна линия „Да направим училището привлекателно за младите хора“, Оперативна програма за развитие на човешките ресурси.
         Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности, с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавни и общински училища.
         Педагогическият съвет на ПГ по земеделие предложи на желаещите две форми за извънкласна дейност: Клуб "Аз и цветята" и Арт-ателие за кардмейкинг и скрапбукинг "Чудесийки от хартийки".Учениците, които избраха да се включат в някоя от тези форми, подадоха заявление за участие.
        Очакваме одобрението на РИО и МОН и от 01.02.2012 год. извънкласните форми ще започнат своята работа.

неделя, 13 ноември 2011 г.

САМО ОПИТ

БЛОГЪТ Е В ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТКА.
ЩЕ ПОСРЕЩА ГОСТИ  СЪВСЕМ СКОРО.
ТОЗИ ПОСТ Е САМО ОПИТ, ЗА ДА НАПРАВЯ НАСТРОЙКИТЕ.